Хто такий React Native розробник: обов’язки, завдання та необхідні навички

Залежно від етапу розробки і складності змін, ці пропозиції можна втілити прямо тут і зараз, або запланувати їх на наступні етапи розробки ПЗ. Підготовка до співбесіди — Вакансія Senior iOS developer/Architect виклик і для кандидата, і для менеджера. Потрібно скласти прості для розуміння запитання, які зможуть комплексно перевірити знання фахівців.

Що повинен знати розробник IOS ще?

«Розвиток у професії та перспектива високого доходу доступні лише за умови, якщо фахівець постійно підтримує актуальність знань і скілів. Це можливо зокрема завдяки розробці пет-проєктів. На етапі розгортання програмного забезпечення QA Engineer може брати активну участь у перевірці, щоб переконатися, що програма, дійсно, добре працює у середовищі продакшену. На етапі тестування QA Engineer виконує написані тест-кейси. Якщо на проекті є автоматизація, то пишуться автоматизовані тести (ще одна програма, яка буде виконувати дії користувача, які ми прописали у тестових сценаріях). На етапі планування складається календарний графік робіт з реалізації функціоналу.

Кастомні типи даних та їх об’єкти

  • Натискаючи «Продовжити», щоб приєднатися або увійти, ви приймаєте Угоду про користування LinkedIn, Політику конфіденційності та Політику щодо файлів cookie.
  • GraphQL не вказав ніхто, хоча розмови про його переваги чутно досить часто.
  • Тому радує, що у 31% вакансій прямо зазначено юніт-тести як вимогу.
  • Медичну страховку пропонують не лише співробітникам (покривають на 100%), а й членам родини (50%).
  • Для підйому такого продукту необхідна була якісна експертиза в бізнес-напрямі.
  • Під час курсу ви створюватимете програми для пристроїв Apple.
  • З огляду на це деякі освітні онлайн-ресурси надали відкритий доступ до своїх курсів.

Серед технологій персистентності беззаперечним лідером залишається Core Data. Realm згадали лише в одній вакансії як плюс. SwiftData, що вийшла 2023 року, поки що не цікавить нікого з роботодавців в Україні. Це десятий випуск рубрики «Що має знати Senior» і третя стаття, присвячена аналізу вакансій Senior iOS Developer. Дослідження провели на основі 29 вакансій, опублікованих на DOU, Djinni та Indeed станом на 3 березня 2024-го.

Використання основних компонентів SwiftUI

Також MacPaw компенсує 50% витрат на психотерапію, дає бюджет на освіту та безплатні курси англійської. Senior-розробник вже «обріс» знаннями й навичками в галузі розробки на React Native та може похвалитися великою кількістю успішно запущених програм. Крім того, розробники цього рівня мають досвід навчання новачків та прокачані soft-скіли — зокрема тайм-менеджменту в IT. З кожним наступним етапом вартість виправлення дефекту стає все більшою. Якщо дефекти виявлені на етапі побудови дизайну, то для того, щоб їх виправити, треба не тільки змінити дизайн.

Quality Control Engineer vs Quality Assurance Engineer

Якщо вам цікаві мобільні технології, ви хочете стати затребуваним фахівцем та отримувати гідну оплату своєї праці, варто задуматися про професію iOS-розробника. Пробуйте та експериментуйте, можливо ви знайдете роботу своєї мрії. Для працевлаштування у сфері написання софту під iOS необов’язково мати диплом про вищу освіту.

І інша навичка — вміти докопатись до суті або розібратися, як щось працює. Нещодавно нам треба було зробити, щоб CleanMyMac вмів оновлювати застосунок Zoom. Тут стали в пригоді вміння аналізувати чужі застосунки, перехоплювати трафік, дизасемблювати код. Також це може допомогти швидше знайти причину нетривіальної помилки.

Якщо вам потрібно зберегти користувацькі дані або працювати з базою даних, Core Data – ваш найкращий друг. TableViews і CollectionViews – готові компоненти для відображення списків і сіток даних. Вони використовуються повсюдно в iOS додатках, від списків контактів до фотогалерей.

Там ви швидше отримаєте свої перші проєкти, а також відгуки замовників після закінчення роботи. Це буде корисним для створення гарного портфоліо на майбутнє. Крім того важливо, що юзеру показати в першу чергу, а що в другу, зважаючи на те, що місце на екрані обмежене та є технічні обмеження девайсу чи відсутність окремих прав. А також, як каже Ярослав, замовник зі свого боку дуже часто хоче впровадити нові технології на кшталт доповненої реальності. У тій же веброзробці це відбувається куди рідше.

Він створював QA-відділ з нуля в Inoxoft, на той момент невеликій аутсорсинговій компанії. Також допомагав створити академію при компанії, де навчання проходило безкоштовно. Туди брали людей без жодних знань, навчали їх, а найкращих брали на посаду Trainee QA.

QA Engineer (Quality Assurance Engineer) — спеціаліст, який займається тестуванням програмного забезпечення на всіх етапах розробки. Він тестує вимоги та дизайн продукту, а також всі функції програми. Свідомо відтворює специфічні сценарії, щоб перевірити, чи продукт відповідає прямим і непрямим вимогам. Крім того, хороший розробник повинен мати просторове мислення, розуміння фреймворків і API, володіти модульним тестуванням. Цінується досвід роботи з базами даних, знання англійської на високому рівні та вміння створювати MVC.

Зараз, у продовження серії матеріалів про професії в IT, Ярослав розповів dev.ua про навички, коло обов’язків, рівень зарплат та інші подробиці про iOS-розробника. З початку російської агресії мільйони українців залишилися без роботи, а їхні діти – без можливості навчатися в школах. З огляду на це деякі освітні онлайн-ресурси надали відкритий доступ до своїх курсів. Крім курсів або ВНЗ, важливим є бажання саморозвиватися, читаючи профільну літературу, відвідуючи тематичні форуми та спільноти. За належної цілеспрямованості вже через кілька місяців навчання можна створювати власні мобільні програми.

Тут можна почитати про VIPER, а тут Sergey Petrov критикує VIPER та називає його поганим вибором. Але більшість проектів в iOS маленькі, і Senior iOS Dev виконує там роль майстра на всі руки. Важливо знати саме принципи CI, а от знання конкретної технології тут теж є другорядним.

Але в даному випадку ідея була в тому, щоб зрозуміти потреби ринку. Було проаналізовано 100% відкритих вакансій в категорії iOS/macOS станом на 16 грудня. Причому це робиться вже другий рік поспіль, і цифри стабільні (окрім Core Data). Річ у тім, що навіть на Джінні проскакують вимоги стосовно реактивного програмування та значно більша доля вимог стосовно знять гібридної розробки. А особисто я вважаю, що Senior має знати, чим відрізняються Sequence та Collection.

Якщо розробника тягнутиме більше до менеджерської праці, то можна зростати до тімліда. Тоді будете менше писати код, але отримаєте більше відповідальності за команду. Карʼєрне зростання напряму повʼязане з тим, скільки цінності ви приносите продукту та/або компанії. Тому важливо проявляти ініціативу, брати відповідальність і постійно зростати.

Крім цих фреймворків, існує безліч інших, які можуть стати в нагоді залежно від ваших проектів. Наприклад, Core Animation для створення креативних анімацій або ARKit для розробки застосунків із доповненою реальністю. Адже iOS розробник це той, хто завжди готовий до навчання та зростання. Пам’ятайте, що основи – це тільки початок, а щоб вирізнятися серед конкурентів, вам потрібно навчитися робити щось більш дивовижне. Ось кілька “фішок”, які можуть стати в пригоді. Swift – це ваш ключ до створення додатків для пристроїв Apple.

Мобільна розробка, як і будь-яка інша професія, має певні переваги та недоліки. Переваги роботи, перш за все, полягають у добрій оплаті праці. У представленій сфері невелика конкуренція, а це призвело до того, що галузь пропонує високий рівень заробітної плати. Варто відзначити, щоб бути затребуваним та кваліфікованим iOS-developer, важливо не припиняти навчання. Apple постійно представляє громадськості оновлені програмні продукти, які постійно потрібно освоювати, щоб йти в ногу з часом. За підсумком курсу ви опануєте принципи побудови iOS застосунків і отримаєте досвід їх створення.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *